top of page

Halvera din elkostnad
och gör en insats för planeten!

Se vad du kan spara med solceller, det tar bara en minut! 

Våra paneler

395W

Solpaneler går att montera på de flesta taktyper, men varje tak kräver en egen lösning. På Solar Choice gör vi fria konstellationer för att skapa en skräddarsydd lösning efter era specifika önskemål. Vi jobbar idag med en ett brett utbud av solcellspaneler i varierande effektivitet, design, kvalitet och kostnad. Alla våra produkter vi använder är producerade av världsledande tillverkare med 12 års produkt garanti.

På Solar Choice jobbar vi med bland annat hel svarta monokristallin solcellspanel från JA-Solar, 54-half cell. Variationer på cellernas färg kan förekomma. 

Våra paneler har ett svart premiumutseende för att ge en minimalistisk estetik. För oss på Solar Choice lägger vi stor vikt på att panelen smälter in bra på taket för en sömmlös design. 395W paneler är ett bra val för alla svenska villaägare då den är utformad och anpassad för nordiskt klimat.

410W

Monokristallin 410W PV-modul med svart design särskilt väl lämpad i våra tuffa svenska väderförhållanden. Panelen är en kvalitetsprodukt och tål därför nordisk miljö för en bekymmersfri elproduktion i decennier.

Tillsammans bidrar vi till ett grönare Sverige

Vi lever i en tid då alla behöver göra vad de kan för att vara med och bidra till en bättre miljö och bekämpa klimatförändringarna. Det finns många sätt som man kan göra det på. Ett av dessa är att satsa på självförsörjande solceller!
 

Det finns mycket som bidrar till de skadliga utsläpp som spelar en stor roll i den pågående klimatkrisen världen befinner sig i. En källa till sådana utsläpp är elektricitet. Tillverkning av elektricitet kan nämligen skapa fossila utsläpp beroende på vilken produktionsmetod man använder sig av. Det är i sin tur dessa utsläpp som påskyndar klimatförändringarna och försämrar miljön.

 

Det ska dock nämnas att vi i Sverige ligger i framkant när det gäller tillverkning av fossilfri elektricitet, detta på grund av att så mycket som 98% av den el vi producerar i vårt land uppskattas vara fri från fossila bränslen. Detta är en mycket bra siffra, framför allt i jämförelse med vissa andra länder.

Sverige är alltså ett föregångsland när det gäller tillverkning av fossilfri el. Bra kan dock alltid bli bättre, och det allra bästa hade förstås varit om 100% av den elektricitet vi tillverkar vore fri från fossila bränslen. Det är bland annat när det gäller detta som självförsörjande solceller kommer in i bilden. Genom att installera sådana på ditt tak kan du nämligen producera din egen el med hjälp av solen. Självförsörjande solceller kan närmare bestämt omvandla solljus till el. Ur en miljösynpunkt är detta ett utmärkt sätt att producera elektricitet på eftersom det inte bidrar med några skadliga utsläpp överhuvudtaget.

 

De enda skadliga utsläpp som är associerade med solceller är de koldioxidutsläpp som tillverkningen av cellerna tyvärr resulterar i. Dessutom kräver produktionen energiförbrukning. Efter ungefär tre års användning av dina självförsörjande solceller kommer den fossilfria el de tillverkat dock ha kompenserat för utsläppen i samband med att de tillverkas.

Pulsar

Wallbox Pulsar

Kombinationsfunktionerna gör Pulsar Plus till det perfekta valet för ditt hem. Pulsar Plus kommer med en integrerad kabel och passar alla elbilar med typ 1 eller typ 2 laddkontakt. Välj mellan 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW.

Förbättra din laddares intelligens med vår dynamiska lasthanteringslösning för att undvika strömavbrott och överraskande energiräkningar. Den kommer att mäta ditt hems energianvändning och justerar automatiskt laddningen till din elbil i harmoni med ditt lokala elnäts kapacitet.

Bra för miljön och din ekonomi

Har du hört talas om solel någon gång? Om inte ska vi nu berätta vad det är för något. Solel
är ett annat ord för solceller. Dessa kan bland annat du som privatperson få monterade på
ditt tak. När det väl är gjort kan du börja producera din egen el.


Det finns många fördelar med att satsa på solel. Den kanske allra viktigaste är den att det är
ett mycket miljövänligt sätt att producera elektricitet på. Det är det eftersom det kan göras
utan några som helst skadliga utsläpp samtidigt som det inte behövs något bränsle för att
driva solcellerna.

De kritiska röster som har höjts gällande solel har pekat på det faktum att tillverkningen av solceller orsakar skadliga utsläpp. Det är tyvärr sant, men efter ungefär 3 års användning av cellerna kommer du att ha kompenserat för detta. Det må alltså ha en negativ effekt på klimatet till en början, men i det långa loppet är det mycket bra för miljön. Om samtliga hushåll i Sverige hade gått över till solceller hade vi kommit en bra bit på vägen mot ett fossilfritt Sverige. Det är i sin tur förhoppningsvis något som i det långa loppet kan bidra till en fossilfri planet!

Solcellsguide

01

Absorbering av solljus

Solpanelerna absorberar solljus genom solcellerna i panelerna. Genom växelriktaren omvandlas all solljus till användbar el. 

03

Elen kan användas

Där efter är elen tillgänglig till att användas i ditt hem. All överskott av el som produceras lagras i ditt batteri. 

02

Solljus till el

Växelriktarens uppgift är att omvandla solljuset till användbar el. Ju effektivare växelriktaren är desto mer el kan ditt system producera. 

04

Börja producera el

Överskottet av energin du producerar kan säljas tillbaka till elnätet. Tillsammans med en elmätare kan du sänka dina elkostnader. 

Läge och placering fyller en stor vikt som man på många olika sätt och hjälpmedel att beräkna vad man förväntas få ut för effekt från sin anläggning.

 

Kort och gott kan man vid en optimal anläggning i södra delen av Sverige räkna med en bra 1000 kWh för varje installerad kW. Dvs. en 5 kWp (eak) anläggning ger 5000 kWh. Detta beror självfallet på väder och årstid.

På Solar Choice tar vi hänsyn till att skuggning är solpanelernas största fiende och det är viktigt att se över till eventuell skuggning vid beräkningen som görs med våra solcellsrådigavare. 

smhi-karta-551x1024-e1538500510323.png

Var du bor har en avgörande
effekt

bottom of page